marți, 12 aprilie 2011

5 Alimente care induc somnul

Aveti probleme cu somnul ? Si nu vreti sa deveniti sclavul pastillelor ? Atunci apelati la solutii ... culinare care va pot ajuta sa scapati de problema somnului.


1. Ciresi: proaspete sau deshidratate, ciresele sunt singura sursa naturala de melatonina, substanta care controleaza ceasul intern al organismului, responsabil cu somnul. Cercetatorii recomanda consumul unei tarte cu cirese cu o ora inainte de culcare.
2. Banane: contin potasiu si magneziu care sunt relaxanti musculari. Ele contin de asemenea amino acidul L-tryptophan, care se transforma in 5-HTP la nivel cerebral. La randul lui acesta se transforma in serotonina si melatonina.
3. Paine prajita: Hrana bogata in carbohidrati regleaza productia de insulina, care induce somnul prin eliberarea rapida a triptofanului si a serotoninei, doua substante din creier care ne relaxeaza si ne induc starea de somn. 
4. Fulgi de ovaz: Ca si painea prajita, fulgii de ovaz cresc nivelul de zahar din sange, care comanda productia de insulina. Fulgii de ovaz au si ei un continut ridicat de melatonina.
5. Lapte cald:Ca si bananele, laptele contine amino acidul L-tryptophan, care se transforma in 5-HTP si apoi in serotonina. Laptele are si un continut ridicat de calciu, care induce si el starea de somn.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentarii

Comentariile trimise de dvs pe acest blog sunt moderate de administratorul blogului.  Comentariile dvs vor fi vizibile pe blog in maxim 24 de ore. Va multumim pentru intelegere.                                                      
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...