miercuri, 22 iunie 2011

Clatite







Ingrediente:
- 4 oua
- 2 cani de lapte
- 1 cana apa minerala
- un praf de sare
- 2 - 3 linguri de zahar
- 2 - 3 linguri  de zaharpentru zaharul caramel
- faina cat cuprinde; pana obtineti un aluat de consistenta unei smantani
- 1/4 pachet de unt
- esenta de vanile sau rom, dupa preferinta, cate o lingurita 
- ulei pentru prajit clatitele
Mod de preparare:
Ouale impreuna cu sarea, zaharul, mirodeniile se bat cu mixerul pana la omogenizare. Se adauga laptele, apa minerala si se mixeaza in continuare. Se tpeste untul si se adauga. Apoi se adauga faina putin cate putin pana se obtine un aluat ca o smantana.
Aluatul obtinut se lasa sa se odihneasca 20, chiar 30 de minute.
Se pune o tigaie pe foc, se adauga ulei, se incinge bine, se scurge de ulei si se toarna din compozitie cat sa acopere complet tigaia. Se prajeste pe ambele parti. Se repeta operatia pana la terminarea compozitiei, de fiecare data adaugand putin ulei si apoi scurgand surplusul dupa ce tigaia a fost unsa uniform.
Din aceasta cantitate obtineti aproximativ 30 de clatite pentru o tigaie de 25 cm diametru.
Puteti folosi dulceata, gem, creme de fructe sau de ciocolata, cu sau fara scortisoara, cu topinguri de caramel sau fara pentru a umple clatitele.
Pentru decor puteti folosi zahar caramelizat, care a fost turnat pe hartie de copt pentru a obtine diverse forme.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentarii

Comentariile trimise de dvs pe acest blog sunt moderate de administratorul blogului.  Comentariile dvs vor fi vizibile pe blog in maxim 24 de ore. Va multumim pentru intelegere.                                                      
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...